پیگیری حکم دادگاه لاهه در پرونده مسدودی برخی اموال ایران در آمریکا-راهبرد معاصر
عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است

پیگیری حکم دادگاه لاهه در پرونده مسدودی برخی اموال ایران در آمریکا

معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: مذاکرات حقوقی در مورد تعیین خسارات وارده به طرف ایرانی و مبلغی که آمریکا باید به ما خسارت دهد توسط معاونت حقوقی انجام خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۸ - ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 26
کد خبر: ۱۸۱۲۰۱

به گزارش راهبرد معاصر، محمد دهقان معاون حقوقی رئیس جمهور در مورد تعیین تکلیف میزان خسارت آمریکا به ایران که پرداخت آن طبق رای دادگاه لاهه الزام آور و منوط به توافق دو کشور است، گفت: در این زمینه سازو کاری برای گفت و گو با طرف دعوا از قدیم داشتیم؛ دیوانی به نام ایران و آمریکا وجود دارد که به دعاوی بین دو کشور رسیدگی می‌کنند.

 

وی با بیان اینکه ایران و آمریکا در این دیوان نماینده دارند، تصریح کرد: این موضوع صرفا حقوقی است و جنبه سیاسی ندارد به همین دلیل معتقدیم از طریق دیوان داوری ایران و آمریکا امکان این مذاکره حقوقی وجود دارد.

 

دهقان در مورد زمان شروع این مذاکرات اظهار کرد: این رای تازه صادر شده است باید آن را به مرکز حقوقی بین المللی ابلاغ کنیم تا به طرف آمریکایی پیشنهاد و مذاکرات آغاز شود.

 

معاون حقوقی رئیس جمهور با بیان اینکه این مذاکرات صرفا به معاونت حقوقی مربوط می‌شود و نمی‌توان آن را ذیل وزارت امور خارجه تعریف کرد، گفت: مذاکرات حقوقی در مورد تعیین خسارات وارده به طرف ایرانی و مبلغی که آمریکا باید به ما خسارت دهد توسط معاونت حقوقی انجام خواهد شد.

 

دیوان بین‌المللی دادگستری به عنوان رکن قضائی سازمان ملل متحد، در پرونده برخی اموال مسدود شده ایران، ضمن رد همه دفاعیات و ادعاهای دولت آمریکا، حکم به محکومیت واشینگتن داد. حکمی که قابل اعتراض نیست و برای طرفین پرونده لازم الاجرا است.

 

بر همین اساس آمریکا باید به ایران غرامت پرداخت کند، هرچند بر اساس نظر دیوان میزان غرامت از طریق مذاکره بین طرف‌ها و ظرف دو سال تعیین می‌شود./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده